Hyvinvointia kohtaamisista

Kaikessa toiminnassamme asetamme yhdessä asiakkaan kanssa tavoitteet, joita arvioimme matkan varrella. Autamme asiakasta löytämään omia vahvuuksiaan ja voimavarojaan, joiden avulla kasvu mahdollistuu.  Lähde mukaan löytämään uutta!

 
 
työnohjaus rauma

Työnohjaus 

Työnohjaus on työhön, työyhteisöön ja omaan työhön liittyvien kysymysten, kokemusten ja tunteiden tarkastelua ja jäsentämistä koulutetun työnohjaajan avulla. Työnohjauksen tavoitteena on vapauttaa voimia, luovuutta ja ajattelua työhön ja sen rajojen tunnistamiseen. Näin Suomen Työnohjaajat ry (STOry) määrittelee työnohjauksen. Työnohjaus on vakiinnuttanut paikkansa erityisesti sosiaali- ja terveysaloilla ja myös muut alat ovat oppineet hyödyntämään työnohjausta yritystensä tehokkuuden kehittämisessä. 

Työelämä on täynnä haasteita, jatkuvaa muutosta ja uuden opettelua. Joskus työyhteisö, joka voisi olla voimavara, muodostuukin taakaksi. Työnohjauksessa löydetään keinoja työelämän vaativiin tilanteisiin. Työnohjauksessa ohjattava saa mahdollisuuden tarkastella itseään ja omia työtapojaan. Hänet pyydetään matkalle tutkimaan, arvioimaan ja kehittämään työtään ja vuorovaikutussuhteita. 

Työnohjaus on tavoitteellista ja eteenpäin vievää, tavoitteet määritellään aina yhdessä asiakkaan kanssa. Se on prosessi, joka mahdollistaa oppimisen ja opitun siirtymisen käytännön työhön. Työnohjaus on mahdollisuus puhua työasioista täysin luottamuksellisesti ulkopuolisen ihmisen kanssa.

Toteutamme työnohjauksen ratkaisukeskeistä viitekehystä ja mahdollisesti toiminnallisuutta hyödyntäen. Toiminnalliset työskentelytavat auttavat ohjattavaa tutkimaan asioita erilaisista näkökulmista ja löytämään uutta.

Ota yhteyttä, niin keskustellaan lisää! 

 
solmuja parisuhteessa rauma

Parisuhdevalmennus ja Solmuja parisuhteessa® -prosessi

Pariterapia, parisuhdeneuvonta, mistä apua parisuhteen haasteisiin ja parisuhdeongelmiin? Meiltä saat apua. Ota yhteyttä, niin mietitään yhdessä paras tapa lähteä eteenpäin.

Joskus parisuhde tuntuu jämähtäneeltä: puoliso on oikea mutta suhde kaipaa potkua, lisää vuorovaikutusta, syvempää yhteyttä... Tulkaa yhdessä niin käydään läpi juuri teidän suhteenne haastekohdat ja saadaan suhteenne uudelleen kukoistamaan.

Kun suhteessa on erityisiä vaikeuksia, saattaa tuntua että parisuhde on solmussa. Siinä tilanteessa, kun yhdessä eläminen takkuilee ja alat epäillä tahtomisesi motivaatiota tai ero käy mielessä, on viimeistään aika lähteä avaamaan parisuhteen solmuja. Solmu-prosessi on hyödyksi myös silloin kun suhde on päätymässä eroon.

Lähde puolisosi kanssa prosessiin, jossa kohtaatte toisenne ja parisuhteenne haasteet. Solmuja parisuhteessa -prosessi sisältää kahdeksan tapaamiskertaa. Tavoitteena on, että tämän jälkeen ymmärrätte, mistä solmussa on kysymys, opitte käsittelemään suhteeseen liittyviä tunteita, keskusteluyhteytenne paranee ja teidän on helpompi ratkoa eteen tulevia ristiriitoja. Prosessi selkeyttää ajatuksianne parisuhteen jatkosta.

Solmuja parisuhteessa -prosessi on Parisuhdekeskus Kataja ry:n kehittämä toimiva ja suosittu toimintamalli, jonka avulla ihmissuhdetyön ammattilainen auttaa paria selvittämään suhteensa solmukohtia. Prosessin aikana osapuolet miettivät ja puhuvat asiaan liittyvistä menneistä tapahtumista, tunteistaan, kehon reaktioistaan ja omista tulkinnoistaan, arvoistaan ja tarpeistaan. Vasta kun kumpikin on saanut selvittää ajatuksiaan ja kuulla kumppaniaan, aletaan miettiä tahtoa sen suhteen jatkaako yhdessä vai ei, ja jos niin millaisessa suhteessa. Lopuksi suunnitellaan ja ideoidaan yhdessä tulevaisuuden konkreettista toimintaa.

Lue lisää www.parisuhdekeskus.fi/blog/solmuja-suhteessa-kurssi/ Täältä löydät esittelyn sekä ryhmämuotoisesta että yksittäiselle pariskunnalle toteutettavasta prosessista.   

Monet parit ovat jo saaneet apua parisuhteen haasteisiin meidän kauttamme.

Ota sinäkin yhteyttä!

 
työhyvinvointityöskentely rauma

Lyhytterapiat

Tarjoamme lyhytterapiaa, Eva ratkaisukeskeisestä ja Laura kognitiivisesta viitekehyksestä käsin.

Lyhytterapia on mahdollisuus päästä elämän eri haasteissa eteenpäin muutaman terapiakäynnin avulla. Lyhytterapia on tarkoitettu tueksi kaikille, jotka haluavat pohtia elämäänsä ja sen suuntaa terapian keinoin. Kuormittavissa ja haastavissa elämäntilanteissa lyhytterapia avaa uusia näköaloja tulevaisuuteen.

Kognitiivinen lyhytterapia soveltuu myös osaksi ahdistus-, masennus-, uni-, paniikkihäiriöiden hoitoa, sekä avuksi peliriippuvuuteen ja sosiaaliseen jännittämiseen.

 
ryhmän ohjaus rauma

Pari- ja perheterapia

”Perheterapia on psykoterapiaa, jossa tutkitaan ja hoidetaan perheenjäsenten välistä vuorovaikutusta ja yksittäisellä perheenjäsenellä esiintyviä häiriöitä ja niiden aiheuttamaa kärsimystä. Perheterapiassa apua saa jokainen perheenjäsen sekä koko perhe. Perheterapiassa on tarkoitus oppia ymmärtämään toisia perheenjäseniä ja heidän näkökulmiaan niin, että perhe saa omat voimavaransa käyttöön ja perheenjäsenten välinen vuorovaikutus olisi rakentavaa, toisia kunnioittavaa ja arvostavaa. Perheterapian tarkoitus on lisätä kaikkien perheenjäsenten hyvinvointia.

Perheterapiassa voidaan käyttää keskustelun apuna erilaisia menetelmiä, esimerkiksi kortteja, pelejä, piirtämistä tai kirjoittamista.

Perheterapiaa voidaan soveltaa mielenterveyshäiriöihin, perheen vaikeisiin konfliktitilanteisiin, vuorovaikutuksen häiriöihin ja perheen elämänkriiseihin.”

”Pariterapia on psykoterapian muoto, joka keskittyy psyykkisen hyvinvoinnin tukemiseen vahvistamalla parisuhteen vuorovaikutusta, tunnesuhdetta ja yksilöiden yhteistä ymmärrystä.

Pariterapiaan kannattaa hakeutua silloin, kun pariskunta voi keskenään huonosti,
esimerkiksi läheisyys tai yhteydentunne on kadonnut.

Usein vastaanotolle tullaan, kun pariskunnalla on haasteita keskinäisessä vuorovaikutuksessa. Tällaisia ovat esimerkiksi tilanteet, joissa suhteen toinen osapuoli kokee, ettei tule ymmärretyksi tai kun olemassa olevat ongelmanratkaisumallit eivät toimi.”

 
Ratkaisukeskeinen valmennus

Kognitiivinen koulutuspsykoterapia ja keskustelukäynnit

Koulutuspsykoterapiamme on psykoterapeuttikoulutuksessa olevan terveydenhuollon ammattilaisen antamaa terapiaa. Terapiakertoihin paneudutaan huolella osana koulutusta ja myös työnohjaus on laadun takeena. Terapia voi olla kestoltaan muutamia kertoja, tai pidempi, yhdestä kolmeen vuotta kestävä prosessi. Pääset aloittamaan terapian ottamalla yhteyttä Lauraan joko tekstiviestillä, sähköpostilla tai soittamalla.

Kognitiivisen psykoterapian yhdistys kuvaa terapiaa näin: “Kognitiivinen psykoterapia on tavoitteellista yhdessä tutkimista. Keskeisiä terapiatyöskentelyn kohteita ovat asiakkaan haittaa tuottavat ajatukset ja uskomukset ja niihin liittyvät hankalat tunteet. Kognitiivisen psykoterapian perusajatuksena on, että ajatukset ja tunteet liittyvät toisiinsa ja että muokkaamalla ajatuksia joustavampaan suuntaan saadaan aikaan muutosta myös tunnekokemuksessa. Terapiassa myös kokeillaan ja harjoitellaan uudenlaista käyttäytymistä ja toimintatapoja. Kognitiivisessa psykoterapiassa voidaankin hyödyntää erilaisia käyttäytymisterapian työtapoja, esimerkiksi altistusta.”

Koulutuspsykoterapia on hyvä tapa saada terapiaa opiskelijahintaan esim. silloin, kun odottaa pääsyä kela-terapiaan tai haluaa aloittaa terapian nopeasti, tai kun kriteerit varsinaiseen psykoterapiaan ei täyty.

Kela-korvaus myönnetään vain laillistetuttujen psykoterapeuttien antamaan psykoterapiaan, joten koulutuksessa olevan terapiaan sitä ei ole mahdollista saada. Koulutuspsykoterapian hinta on merkittävästi edullisempi kuin psykoterapia, joten asiakkaan maksettavaksi jää vain hieman kela-terapian omavastuuosuutta suurempi summa.

 
sijaisvanhempien työnohjaus satakunta

Palvelut perhehoitajille

Vertaistukiryhmät,  yksilö-, ryhmä- ja parityönohjaus sekä mentoripalvelut


UNELMA KESTÄVÄSTÄ SIJOITUKSESTA

Hyvinvoiva ja jaksava sijaisvanhempi on onnistuneen sijoituksen lähtökohta. Työnohjaus on yksi tärkeistä tukimuodoista, joka antaa mahdollisuuden sijaisvanhemmalle kokemusten, ajatusten ja tunteiden purkamiseen, sekä tarvittavaa tukea ja uusia näkökulmia. 

Työnohjaus on matka, jolla sijaisvanhempi tarkastelee omaa sijaisvanhemmuuttaan ja joka mahdollistaa uusien tarinoiden syntymisen vanhojen lukkiutuneiden tilalle. 

Lapsen hyvinvointi on työnohjauksen keskiössä.


UNELMA RIITTÄVÄSTÄ TUESTA

Työnohjaus on sijaisvanhemman oikeus ja velvollisuus.  Työnohjaus on mahdollisuus purkaa kuormittavat asiat luottamuksellisessa ympäristössä ilman, että vaitiolovelvollisuus kärsii. 

Ryhmätyönohjaus palvelee myös vertaistuellisesti.  Toisinaan on hyödyksi toteuttaa työnohjaus pariskuntana. Työnohjauksen toteutustapa ja kesto sovitaan aina tarpeen mukaan. Työnohjaus on prosessi, jonka toteutuminen vaatii aikaa, yleensä vähintään vuoden.

Työnohjauksen maksaa sijoittava kunta, sillä kestävä sijoitus on sekä inhimillisesti että taloudellisesti tavoiteltava asia.

Työnohjaus vahvistaa sijaisvanhempien uskoa omiin vahvuuksiin, voimavaroihin ja kykyyn ratkaista haasteellisia tilanteita. Työnohjauksella on tällöin yhteys jaksamiseen ja sitä kautta myös sijoituksen hyvään laatuun.


UNELMA HELPPOUDESTA JA JOUSTAVUUDESTA

Sijoituksen alkuvaihe. Kiintymyssuhteen luominen. Yhteistyö lukuisten eri verkoston jäsenien kanssa. Yksinäinen työ. Vaitiolovelvollisuus. Kriisi perheessä. Lapsen murrosikä. Haasteet kasvatuksessa. Oma väsyminen. Haasteet parisuhteessa. 

Työnohjauksen tarve voi tulla sijaisvanhemmalle milloin tahansa, ja apua on joskus hankala saada nopeasti. Lisäksi perheiden arki on kiireistä ja aikataulutettua. 

Tarjoamme työnohjausta joustavasti ja yksilöllisesti ryhmille, yksilöille ja pariskunnille.


Unelma perheiden hyvinvoinnista

Uskomme, että asioihin voi vaikuttaa ja jokaisessa ihmisessä on voimavaroja, joita vahvistamalla päästään eteenpäin haastavissakin tilanteissa. 

Haluamme asettua ihmisten rinnalle kulkemaan yhteistä matkaa kohti yhdessä luotuja tavoitteita. Näin kuljemme kohti unelmaamme hyvinvoivista perheistä.